6x stylingtips voor studenten

student, studeren, styling, tips, kamer, inrichten, eigenhandig, blog

 

Een nieuw schooljaar betekent veel nieuwe studenten. Zelf ben ik afgelopen jaar afgestudeerd. Daarom wissel ik graag mijn interieurtips uit mijn studententijd met je uit.

 

Tip 1: Ga voor veel wit

Niet alleen omdat door wit je kleine kamer ruimtelijker oogt. Ook omdat je wit nooit beu raakt, witte interieurs trendy zijn en je je muren toch weer wit moet opleveren.

student, studeren, styling, tips, kamer, inrichten, eigenhandig, blog

Tip 2: Meubels met meerdere functies

Ik denk dat ik je niet hoef te vertellen dat in een studentenkamer niet al te veel meubelen passen. Kies daarom voor multifunctionele meubelen. Zo gebruikte ik mijn bureau ook als eettafel en mijn tv meubel als opbergkast.

 

Tip 3: Kringloop/familie en vrienden

Ikea is handig, heel handig (en goedkoop). Maar met alleen Ikeameubelen krijgt je studentenkamer weinig sfeer. Ga daarom langs de kringloop, bel vrienden of plaats een oproep op Facebook. Zoek via allerlei kanalen naar leuke tweedehands meubelen. Het fijne? Met een likje verf zijn ze binnen no time een hip meubelstuk.

 

Tip 4: Spiegels

Spiegels, niet alleen handig om te kijken of je outfit voor die dag wel oke is. Naast hun primaire functie zorgen ze er namelijk ook voor dat je kamer groter lijkt. Met een spiegel sla je dus twee vliegen in een klap. Handig!

 

Tip 5: Kledingrek in plaats van kast

Een kledingkast kan een dure aanschaf zijn. Op mijn kamer koos ik daarom voor een kledingrek. Onder het rek plaatste ik wat manden om de minder mooie items zoals sokken en sportkleding in op te bergen.

student, studeren, styling, tips, kamer, inrichten, eigenhandig, blog

Tip 6: Gebruik je muur

De muur, de ideale plek om nog wat extra opbergruimte te creëren. Dus hang wat planken op voor je boeken en een kapstok voor je shawls en jassen. Zo zorg je er ook voor dat je kamer niet overvol raakt met meubelen.

 

Als laatst verzamelde ik nog wat beeld van deze prachtige studentenkamer. Zucht.. Zo’n kamer wil iedereen wel!

student, studeren, styling, tips, kamer, inrichten, eigenhandig, blog student, studeren, styling, tips, kamer, inrichten, eigenhandig, blog

Beeld via onlydecolove

Advertenties