Brugge on a budget

brugge, budget, tip, blog, eigenhandig, travel

Voor mijn jaarlijkse vriendinnenweekend vertrok ik drie weken geleden naar Brugge. Een prachtige stad, maar niet erg goedkoop. Platzak? Bekijk dan mijn tips.

 

Huur een appartement

Het huren van een appartement scheelt je al snel een paar tientjes per nacht. Denk bijvoorbeeld eens aan het populaire AirBnB. Een nachtje hotel kost al snel 60 euro per nacht. En een privekamer scoor je via AirBnB al voor 30 euro. Ik verbleef zelf in appartement ‘Arto’ deze boekte ik via Belvilla. Een goede plaatsvervanger met veel leuke appartementen.

brugge, budget, tip, blog, eigenhandig, travel

Uitzicht vanaf het balkon. Naar een prachtig achter gelegen huisje.

 

Kook een keertje zelf

Zit je eenmaal in je authentieke appartement in hartje Brugge? Dan ben je waarschijnlijk ook in het bezit van een keuken. Dus kook een keertje zelf. Uit eten gaan kan namelijk een behoorlijke kostenpost zijn. Mijn vriendinnen en ik maakten heerlijke tapas, en genoten hiervan op ons balkon. Zeker net zo gezellig als uit eten.

 

Terrasjes net buiten de drukte

De markt in Brugge, een prachtig plein. Maar strijk er niet neer voor een kopje thee want dan ben je al snel 5 euro kwijt. Loop een klein stukje verder en dan vind je genoeg budget proof terrasjes. Wij bezochten een betaalbaar terrasje aan het water aan de straat de Predikherenrei.

brugge, budget, tip, blog, eigenhandig, travel

Een kunstwerk van de biënnale die op dat moment te zien was in de stad.

 

Brouwerij de halve maan

Op zoek naar een leuk uitstapje maar wil je geen klauwen vol met geld kwijt zijn? Sla dan brouwerij de halve maan zeker niet over. Dit is dé brouwerij waar het bier ‘Brugse Zot’ wordt gebrouwen. Een bezoekje kost 8 euro. Daar krijg je een interessante rondleiding, uitzicht over de stad en een biertje voor. Zeker de moeite waard!

 

Restaurant Gruuthuse hof

Geen zin om zelf te koken, maar wil je voor betaalbaar eten niet terecht komen bij de lokale shoarmaboer of noodletent? Breng dan eens een bezoekje aan restaurant ‘Gruuthuse hof’. Wij waren ongeveer 40 euro p.p kwijt voor een voor-, hoofd- en nagerecht plus de nodige wijntjes. Een betaalbare etentje voor de stad Brugge.

brugge, budget, tip, blog, eigenhandig, travel

Een schattig hofje in een zijstraatje wat we tijdens een wandeling tegen kwamen.

 

Wat zijn jullie tips om je vakantie budgetproof door te komen?

 

Advertenties