Tips voor de voorjaarsschoonmaak

 

cleaning, spring, voorjaarsschoonmaak, tips, eigenhandigAfgelopen zaterdag was het zover. De zon begon te schijnen en ineens was ik het beu. Hop die troep eruit, kleren die ik niet draag weg en onnuttige spullen de prullenbak in. Alles de deur uit voor een frisse start in het voorjaar.

 

  1. Werk per ruimte

Als je ruimte voor ruimte werkt voorkom je dat alles door het hele huis slingert. En dat je een ruimte minder goed doet of over slaat. Daarnaast hou je ook overzicht door op deze manier te werken

 

  1. Plannen

De voorjaarsschoonmaak is een grote klus. Bereid je daarom goed voor! Plan het op een dag dat je genoeg tijd hebt. En zorg dat eventueel je kids bij de oppas zijn. Zo heb je vrij baan om het hele huis binnenste buiten te draaien.

 

  1. Je winterkleding de zolder op

Dikke truien, jassen en oversized vesten, ze nemen allemaal ontzettend veel plek in beslag. Dus berg je winterkleding op en haal je zomerkleding tevoorschijn. Het fijne is dat dit direct een mooi moment om alles te sorteren. Nu je het toch in handen hebt kun je direct beslissen wat weg kan omdat je het niet draagt of niet lekker zit.

 

  1. Naar de kledingbak, marktplaats of de rommelmarkt.

Beslis wat je met je oude spullen wil doen. Ik doe mijn kleding altijd in de kledingbak om ze zo aan het goede doel te geven. Maar ook het verkopen van kleding kan een goede uitkomst zijn. Het is niet voor niets dat in het voorjaar de meeste rommelmarkten georganiseerd worden.

cleaning, spring, voorjaarsschoonmaak, tips, eigenhandig

  1. Papier sorteren

Bonnetjes, post en formulieren. Je bureaulades kunnen er na een tijdje behoorlijk van uitpuilen. Nu je toch bezig bent is dit het moment om ook je administratieve rompslomp uit te mesten.

 

  1. Niet te repareren? De deur uit!

Ga je spullen nog maken of kunnen ze door een handige oom gemaakt worden? Nee, dan is het tijd om ze de deur uit te doen. Het neemt alleen maar ruimte in beslag en je blijft niet met een schuld gevoel zitten van iets wat je nog moet doen.

 

  1. Haal de meubels van hun plaats

Je zal het vaak genoeg horen, maar de voorjaarsschoonmaak is het moment om je meubels van hun plek te halen.

 

  1. Een doekje over je accessoires

Als laatst is het net zoals bij het voorgaande punt spullen die je niet zo vaak verschuift goed schoon te maken. Poets niet alleen de tafel maar ook de vaasjes die erop staan. En denk ook eens aan je gordijnen of kussens in de bank. Die kunnen vaak ook wel een wasbeurt gebruiken.

 

En klaar ben je! Geniet van je frisse voorjaarshuis.

 

Beeld 1 glamournarcotico

Beeld 2 skonahem

Advertenties