Spaartips voor je designdroom

design, save, tips, eigenhandig

Tot over je oren verliefd op een ietsie pietsie te duur design item? Met deze eenvoudige tips spaar je het bij elkaar.

Design items, wat zijn ze mooi, maar wat zijn ze ook prijzig. Toch is het vaak de investering waard. Een designmeubelstuk is namelijk tijdloos en een investering voor je verdere leven. Met een beetje geduld en onderstaande tips is je droomitem binnen handbereik. Succes!

 

Kies een vast moment

Een vast moment zorgt voor structuur. En structuur en financiën zijn de beste vrienden. Dus kies een vast moment waarop je spaart. Je bepaald natuurlijk zelf wanneer en hoeveel dit is. Kies gewoon wat bij jouw inkomen en droomitem past. Ook handig, gebruik een automatische transactie. Zo wordt sparen gewoon een vaste last zoals je telefoonabonnement.

 

Een aparte spaarrekening

Mocht je er nog geen hebben of er nog geen gebruik van maken. Spaarrekeningen zijn je beste vriend. Het is mij namelijk nog nooit gelukt geld opzij te zetten op mijn lopende rekening. Zo zie je niet alleen wat je spaart. Het maakt het ook wat minder makkelijk om wat geld weg te snoepen voor die leuke desert boots (guilty…).

 

Ga actief opzoek naar extra’s

Besparen levert indirect geld op voor je nieuwe item. Vraag jezelf bijvoorbeeld af of je echt wel naar de sportschool gaat of ze alleen sponsort. Maar denk ook aan de standaard dingen zoals de fiets i.p.v. de auto, en het lager zetten van de verwarming. Alle extra’s die je bespaart kun je vervolgens weer op je spaarrekening zetten.

design, save, tips, eigenhandig

Stel je verwachtingen bij

Natuurlijk dromen we allemaal. Maar denk reëel na wat je daadwerkelijk aan kan. Niet ieder mooi design item hoeft in je huis te staan. Ga voor dat ene item waar je echt verliefd op bent en spaar daarvoor. En denk vooral niet dat al je vriendinnen het wel a la minute kunnen betalen. Zoals Roosevelt ooit zei ‘comparison is the thief of joy’.

 

Gebruik apps en boekjes voor je financiën

Een duidelijk overzicht zorgt ervoor dat je precies weet hoe je financiële situatie ervoor staat. Dus schrijf, typ of kijk precies wat erin en eruit gaat. De app mobiel bankieren is hier bijvoorbeeld heel handig voor. Maar ook het papieren boekje will do the trick. Deze items bieden je net die extra helpende hand. Het fijne aan mobiel bankieren? Je kunt impulsief sparen. Maak bijvoorbeeld eens 10 euro naar je spaarrekening over terwijl je op de bus wacht.

Heb er al laatst vooral veel plezier in. Geniet van het feit dat je iets bereikt, en dat je investeert in een tijdloze aanwinst voor je interieur. Je kan het!

 

Beeld 1 via theultralinx | Beeld 2 via stylefiles

 

Advertenties