5 x tips om je woonvoornemens waar te maken

sukha, interieur, eigenhandig, voornemens, nieuwjaar

 

Goede voornemens, ieder jaar maken we ze weer. Maar ze behalen blijkt toch wat lastiger. Daarom verzamelde ik wat tips om je woonvoornemens meer kans van slagen te geven.

 

1: Deel je voornemen

Vertel je vrienden van je goede voornemen. Als zij op de hoogte zijn van je voornemen wordt de drang groter het echt te doen. Een vriendin van mij kreeg bijvoorbeeld een verfroller met kerst van een andere vriendin. Zo kan ze er echt niet meer onderuit om die muur een ander kleurtje te geven.

 

2: Hou het klein

Wil je verschillende projecten aanpakken in je huis? Hou het dan klein. Probeer niet een keer een totale renovatie van je huiskamer op de planning te zetten. Doe dit in kleinere stapjes. Zo verander je je huiskamer langzaam naar jou zin. Dat scheelt ook nog eens heel wat stress!

 

3: Motiveer jezelf

Maak bijvoorbeeld een moodboard met beelden van Pinterest. Door je voornemen vast te leggen op papier wordt de urgentie namelijk hoger. Lijst je moodboard vervolgens in en zet hem op een mooi plekje. Zo wordt je er elke dag mee geconfronteerd en het staat nog mooi ook.

 

4:Beloon jezelf

Ben je klaar? Beloon jezelf dan. Met een beloning in het vooruitzicht is het al een stuk leuker om je rommelige zolder te ordenen. Denk aan een bezoekje aan een leuke woonwinkel of een klein cadeautje. Soms verdien je gewoon een schouderklopje.

 

5: Zoek wat helpende handen

Vele handen maken licht werk luidt het spreekwoord. Zo is dat ook met klusjes. Pleeg een telefoontje en trommel wat vrienden of familie op. Die vinden het vast niet erg om jou te helpen onder het genot van een drankje.

 

Beeld via vosgesparis

sukha, interieur, eigenhandig, voornemens, nieuwjaar

 

Advertenties