Woontrends 2015

Het nieuwe jaar is bijna in zicht en dat betekent dat de trendvoorspellingen weer verschijnen. Ook ik spotte verschillende trends via woonbladen en Lidewij Edelkoort (trendwatcher).

Botanisch

Haal de natuur in huis met de botanische interieurtrend. De trend uit zich in plantkundige posters, behang en ook de kamerplant is weer ‘live and kicking’. Botanische items zijn makkelijk te combineren met natuurlijke materialen zoals hout, maar denk ook eens aan industriële materialen zoals metaal.

moodboard

Beeld 1Beeld 2Beeld 3

Ambacht

Handwerk was al hip en ook dit jaar blijft dat zo. De liefde voor het product en het verhaal daarachter worden steeds meer gewaardeerd. Vooral mandvlechtwerk is hot! Dit is iets wat je op de dutch design week al kon zien. Ook het handweefgetouw kan ik niet vergeten. Deze wordt dit jaar niet alleen gebruikt om mee te weven, maar ook om mee te stikken en borduren. Zo geef je een uniek accent aan textiel.

moodboard2

Beeld 1Beeld 2Beeld 3

Metalen

Vorig jaar was koper al helemaal hot maar dit jaar komt ook het metaal goud om het hoekje kijken. Zowel de gladde als de meer verweerde variant zijn dit jaar populair. Al deze metalen komen goed tot hun recht in een industrieel interieur. Mix en match alles naar jouw zin. Want wie nog zegt dat goud, koper en zilver niet samengaan heeft met deze trend ongelijk. Alles mag en het liefst door elkaar.

moodboard3

Beeld 1Beeld 2Beeld 3

Futurisme

De laatste trend is futurisme, door Lidewij Edelkoort ook wel de origami trend genoemd. In deze trend worden papier, textiel en zelfs hout en metaal tot 3D-objecten gevormd. Deze interieurobjecten ogen door hun abstracte en geometrische uiterlijk futuristisch. Deze trend is perfect voor een moderne touch in je interieur.

moodboard4

Beeld 1Beeld 2Beeld 3